سلامت نیوز : یک خبر خوب برای مادران باردار این است که اگر مبتلا به کمردرد هستند، این یعنی فرزندشان در حال رشد است. این درد دقیقا همان اتفاقی است که باید رخ دهد ولی خیلی اوقات هم تحمل آن برای مادران باردار می تواند سخت باشد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سلامانه ؛ دردهای کمر در دوران بارداری، معمولا از نیمه دوم شروع می شوند. این دردها بیشتر در ناحیه لگن و ستون فقرات حس می شوند.
اما علل کمردرد در دوران بارداری را می توان به موارد دیگر هم ربط داد؛ از قبیل:
افزایش وزن: در طول یک بارداری سالم ، زنان به طور معمول بین 25 تا 35 کیلوگرم وزن اضافه می کنند. در واقع ستون فقرات نقش حمایت از وزن را دارد. در این میان کودک در حال رشد می تواند اعصاب لگن و ستون فقرات را تحت فشار قرار دهد.
تغییرات هورمونی: در طول دوران بارداری، بدن شما هورمونی به نام relaxin ترشح می کند. این هورمون عضلات و مفاصل را در ناحیه لگن شل کرده و به آنها اجازه استراحت می دهد. همین شل شدن عضلات منجر به ایجاد فشار بیشتر روی استخوان ها شده و در نهایت کمردرد بروز می کند.
استرس: استرس هیجانی در دوران بارداری می تواند تنش عضلانی و در نهایت اسپاسم عضلات را به دنبال داشته باشد که همین عامل بروز کمردرد است.
اما برای درمان این کمردردها به مادران باردار توصیه می شود از شنیدن اخبار ناراحت کننده ای که منجر به استرس و هیجان می شود، بر حذر باشند. ضمن این که ورزش نیز نباید فراموش شود.
ورزش منظم باعث تقویت عضلات و افزایش انعطاف پذیری می شود و می تواند فشار بر روی ستون فقرات را تسکین دهد. ورزش های امن برای زنان باردار بیشتر شامل پیاده روی، شنا، و دوچرخه سواری ثابت است.
ضمنا اگر پزشک شما موافق باشد، قرار دادن کمپرس سرد در ناحیه دردناک برای 20 دقیقه چند بار در روز می تواند مفید باشد. پس از دو یا سه روز، کمپرس گرم را نیز باید به کار برد. قرار دادن کمپرس گرم در ناحیه دردناک البته به غیر از شکم می تواند منجر به تسکین درد شود.
پیشنهاد سردبیر
-
چرا امسال باید غذای نذری را با ایمنی بیشتری بپزید؟
متخصصان بهداشت تاکید میکنند در ایام سوگواری عزاداران حسینی، موکبها و هیئتهای مذهبی نسبت به رعایت نکات بهداشتی اهتمام و دقت بیشتری داشته باشند.
-
ارتباط متقابل رژیم غذایی نامناسب و کابوس شبانه
افرادی که رژیم غذایی ناسالمتری داشتند، رویاهای منفی بیشتری را گزارش کردند و بهطور کلی خواب ضعیفتری داشتند.
-
برای پرخوری و کم خوری عصبی در جنگ چه کنیم؟
در حالت جنگ و استرس افزایش ترشح هورمون کورتیزول در غده فوقکلیوی شرایط خاصی را ایجاد میکند و باعث افزایش اشتها در افراد میشود.
-
فراخوان ملی برای غربالگری، کنترل و بازتوانی بیماریهای مزمن تنفسی
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و انجمن متخصصین ریه ایران، با انتشار فراخوانی مشترک، از طرحهای پیشنهادی برای غربالگری، کنترل، تشخیص و بازتوانی بیماریهای مزمن تنفسی حمایت میکنند.
-
علائم، پیشگیری و اقدامات اورژانسی در گرمازدگی
عضو هیات علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گرمازدگی را یک موقعیت تهدیدکننده حیات و فوریت پزشکی عنوان کرد که باید به سرعت مورد پیگیری درمانی قرار گیرد.
-
افراد نابینا چه میبینند؟
اصطلاح «نابینایی» طیف گستردهای از اختلالات بینایی، از کمبینایی تا نابینایی کامل را شامل میشود.
-
۶ عادت عصرگاهی که باعث آلزایمر می شود
افزایش سن و عوامل ژنتیکی نقش مهمی در بروز بیماری آلزایمر دارند، اما این همه ماجرا نیست. سبک زندگی هم در سلامت مغز و پیشگیری از زوال شناختی بسیار مؤثر است.
-
درمان قطعی کم خونی
متخصصان میگویند درمان کمخونی بسته به علت، نوع و شدت آن متفاوت است و تا دلیل آن شناخته نشود، نمیتوان گفت بدون دارو هم درمان میشود یا نه. اما هرچند دارو و تغذیه، پایههای اصلی درمان هستند، اما در برخی شرایط، روشهایی غیر از داروهای خوراکی هم برای درمان این عارضه استفاده میشود.
نظر شما